Īsa, pirmo vietu pilna vēsture Šādi gāja laiks kopā ar rokas pulksteņiem Casio G-Shock

Michal Pindura 1 12.02.2021

Jubilejas kolekcija Big Bang Black 35th Anniversary Edition

38 un vairāk par 100000000. Šiem no pirmā acu uzmetiena pilnīgi atšķirīgajiem skaitļiem ir viens kopsaucējs - G-Shock rokas pulksteņi. Kamēr mēs vēlējāmies norādīt vispirms uz bruņotās kolekcijas gandrīz 38. gadadienu, kuru atzīmējam šogad, tikmēr otrais skaitlis norāda uz “G” skaitu, ko zīmols Casio ir nosūtījis uz veikaliem laika posmā no 1983. gada līdz 2017. gadam. Pārvēršot skaitļos – katru dienu konveijeru pamet aptuveni 7800 visizturīgāko rokas pulksteņu pasaulē. Interesants skaitlis, ko sakāt?

Viss teksts, kuru jūs nupat uzsākāt lasīt, apskatīs interesantus faktus un pirmās vietas, kas saistītas ar G-Shock modeļiem. Taču vēl pirms tam mēs pievērsīsimies dažiem nozīmīgiem vēsturiskiem stūrakmeņiem, nevaram taču noklusēt vienu aizkulišu un vienu statistikas informāciju. Aizkulisēs runā, ka jubilejas simts miljonais eksemplārs, kas izgatavots Jamagata rūpnīcā, bija MG-G kolekcijas tērauda spēkavīrs, konkrēti runa bija par modeli MRG-G1000B-1A4.

Rokas pulksteņu G-Shock inženieris Kikuo Ibe

Statistikas iespraudums runā par “nesalīdzināmu” saražoto rokas pulksteņu salīdzināšanu. Vai jūs zinājāt, ka kamēr Casio katru gadu pārpludina tirgu ar 2,85 miljoniem G-Shock rokas pulksteņu, kamēr Šveices fabrika Patek Philippe izgatavo aptuveni 72000 augstākās kvalitātes meistardarbu? Ja Casio būtu tāds pats temps, tas nepaspētu 38 gadu laikā palaist tirgū vairāk nekā “nožēlojamus” 2,5 miljonus rokas pulksteņu G-Shock.

Ja jūsu plaukstas pamatni grezno viens no simts miljoniem pārdoto rokas pulksteņu, ir diezgan iespējams, ka jums ir skaidrs, kā tiem ir gājis. Ja jūs vēl neesat meklējis viņu stāstu, vai arī par to līdz šim neesat interesējies, ir iespējams, ka daži turpmākie, hronoloģiski sakārtotie fakti, jūs pārsteigs un varbūt pat “G-šokēs”. Patīkamu lasīšanu ?

ROKAS PULKSTEŅU CASIO G-SHOCK ĪSA VĒSTURE

1983
Pēc diviem simtiem prototipu pasaules gaismu ieraudzīja pirmais triecienizturīgais rokas pulkstenis G-Shock – modelis DW-5000C.

1983. gads, Casio G-Shock DW5000C

1985
Rokas pulkstenis G-Shock DW-5500C izturēja ne tikai stiprus triecienus, bet arī uzturēšanos putekļainā un piesārņotā vidē.

1987
Sērijas DW-5000 pēcnācējs, modelis DW-5600C, kļūst par sava laika vispārdotāko G-Shock laikrādi.

1987. gads, Casio G-Shock DW-5600C

1989
Pirmā analogi – digitālā rokas pulksteņa G-Shock apzīmējums bija AW-500.

1990
Modeļu DW-5900C/DW-6000 jaunais dizains kļūst par absolūtu hītu Japānā.

1992
DW-6100 ir pirmais G-Shock ar termometra funkciju.

1992. gads, Casio G-Shock DW-6100

1993
Ar modeli DW-6300 tiek izveidota ūdenslīdējiem paredzēta sērija Frogman. Tas ir ūdensizturīgs līdz 200M/20ATM līmenim.

1993. gads, Casio G-Shock DW-6300-1A Frogman

1994
Sērijas Dolphin & Whale Eco-Research Network sūtība bija iesaistīties apkārtējās vides aizsardzībā.

Šajā gadā pie klientiem nonāca arī pirmais rokas pulkstenis ar elektroluminiscences izgaismojumu.

1996
Prezentē kolekciju tiem, kas iemīlējušies. G-Shock viņam, Baby-G viņai. Šajā gadā tika izveidota arī sērija MR-G. Tās pirmais pārstāvis bija modelis MRG-1. Drīz pēc tam tika izveidots pirmais pilnībā metāla G-Shock rokas pulkstenis MRG-100.

1998
G-Shock kolekcijā, pateicoties modelim DW-9300 Raysman, pirmo reizi tika prezentēts rokas pulkstenis ar saules enerģijas avotu Tough Solar.

1998. gads, Casio G-Shock DW-9300 Raysman

2000
GW-100, pirmais G-Shock rokas pulkstenis ar radio vadītu laiku.

2002
Rokas pulkstenis G-Shock GW-300 bija pirmais, kas piedāvāja laika radio sinhronizāciju un saules enerģijas avotu.

2002. gads, Casio G-Shock GW-300

2008
Atcelti līdz šim izmantotās laika radio sinhronizācijas sistēmas ierobežojumi. Modelī GW-9200 pirmo reizi tika prezentēta Multi-Band 6 tehnoloģija, kas ļāva saņemt kalibrācijas signālus no sešiem, visā pasaulē izvietotiem garviļņu raidītājiem.

2008
G-Shock aprīkojumu ar modeli GS-1200 papildina Tough Movement tipa pulksteņmehānisms. Tas kombinē analogu ciparnīcu ar radio vadību un saules enerģijas avotu.

2008. gads, Casio G-Shock GS-1200

2010
Pilotu rokas pulksteņi GW-3000 iegūst izturību pret gravitācijas centrbēdzes spēku.

2012
Pirmais G-Shock rokas pulkstenis ar apvienotu trīskāršu izturību Triple Resist. Modelis Gravitymaster GW-4000 bez problēmām izturēja triecienus, centrbēdzes spēku un arī vibrācijas.

2012
G-Shock iemācījās bezvadu veidā komunicēt ar viedtālruni. Rokas pulkstenis GB-6900 pieslēdzās tālrunim ar Bluetooth protokola palīdzību.

2012. gads, Casio G-Shock GB-6900

2012
Šis bija patiesi ražens gads. Praksē tika ieviests arī elektronisks kronītis Smart Access. Tas ļauj laideni un vienkārši vadīt virkni funkciju, ar kurām aprīkoti G-Shock modeļi.

2014
Ar rokas pulksteņiem G-Shock precīzs laiks kļuva pieejams arī tur, kur nesniedzas atompulksteņu raidītāju viļņi. Rokas pulksteņi GPW-1000 bija pirmie, kas prata uztvert GPS satelītu signālus.

2014. gads, Casio G-Shock GPW-1000

Tirgū tika laisti pirmie modeļi ar triecienu slāpēšanu ar silikona materiāla Alpha Gel palīdzību.

2017
Nepārspējams Casio inženieru darbs. Tirdzniecībā tika laists pasaulē pirmais modelis ar trīsceļu laika sinhronizāciju GPW-2000. Tas spēj izveidot savienojumu ar atompulksteni, GPS satelītiem un ar Bloetooth tehnoloģijas un pieslēgta viedtālruņa palīdzību arī ar interneta laika serveriem.

Tiek prezentēts jaunievedums – Triple G Resiste tehnoloģija, kuras smaguma centrs ir siksniņas savienojuma stiprināšana.

2018
Arvien pieaugošo G-Shock rokas pulksteņu fanu grupas sašutumu, ko izraisīja vadošās pozīcijas zaudēšana, pietrūkstot augstākās klases viedajam modelim, glāba pasaulē pirmā GPS rokas pulksteņa ar papildu saules enerģijas avotu Rangeman GPR-B1000-1 ieviešana. Jā, šai ierīcei noteiktos apstākļos enerģijas ziņā prasīgās navigācijas darbībai pietiek tikai ar parastu gaismu.

Rok 2018, G-Shock Rangeman GPR-B1000-1A

2019
Ne tikai plastmasa un tērauds, bet tagad arī karbons ir iekļuvis Mudmaster kolekcijā. Un tie nebija kaut kādi kosmētiski labojumi kaut kur uz apmales. Modeļa GG-B100 konstrukcijā parādījās karbona kodols Carbon Core Guard, ar kuru Casio iepazīstināja pirms nepilna gada.

Rok 2019, G-Shock Mudmaster GG-B100-1A3-5

2020

Par to, ka G-Shock spēj sakurt ugunskuru konkurencei brīvdabas un ārkārtīgi izturīgu rokas pulksteņu jomā, zināja ikviens. Bet skriešana? Par aizspriedumu graušanu parūpējās treniņu viszinis GBD-H1000. Modelis ar integrētu GPS, sirdsdarbības sensoru kopā ar pašu lietotni G-Shock Connected izveidoja neparasti efektīvu tandēmu, kura īpašības neļāva gulēt nevienam vien kustību mīļotājam.

Rok 2020, G-Shock G-Squad GBD-H1000

2021
Ko Casio izdomās trakojošā koronavīrusa gadā? Mēs esam pārliecināti, ka mums ir, ko gaidīt...

Tā tomēr ir daudz, vai ne? Rokas pulksteņu G-Shock vadošā pozīcija nav tikai tukša dzīšanās pēc rekordiem vien. G-Shock rokas pulksteņi 37 gadu laikā ir teicami mainījuši viedokli par rokas pulksteņiem, kas pirms Casio ēras tika uztverti lielākoties kā trausli un neizturīgi modes aksesuāri. Tie laiki jau sen ir pagājuši. Modernos Casio G-Shock rokas pulksteņus ne tikai to konstruktori, bet galvenais to īpašnieki uzskata par galvenajiem sporta, profesionāla pielietojuma un, pateicoties veiksmīgi ieviestajai Pro Trek sērijai, arī par ārtelpu rīkiem.

Tieši plašie īpašību, visu iespējamo funkciju, kā arī cenu tīkli ir galvenais ierocis, ar kura palīdzību G-Shock gūst uzticamus atbalstītājus visā pasaulē. Pastāv visai niecīga iespēja, ka cilvēks ar aktīvu dzīvesveidu nespētu no desmitiem un simtiem modeļu izvēlēties to, kas vislabāk atbilst viņa vajadzībām. Ja jūs sakāt, ka izvēlēties pareizo ir grūtāk nekā atrast adatu siena kaudzē, Jums noteikti palīdzēs īss pārskats, ko esam sagatavojuši tieši jums.

Stabils pamats ir svarīgs

Vai vēlaties izmēģināt rokas pulksteni G-Shock, bet nevēlaties ieguldīt vairāk līdzekļu, nekā nepieciešams? Tādā gadījumā izpētiet G-Shock kolekciju Basic. Tās standarta modeļiem ir pieskaitāmi kulta modeļi DW-5600 vai DW-6900. Arī zemākā cena nav šķērslis tam, lai jūs nevarētu atļauties tādu pašu izturību pret triecieniem un ūdeni, kāda raksturīga daudz dārgākiem rokas pulksteņiem. Protams, noteiktās jomās ir nepieciešami kompromisi. Izgaismošana neieslēdzas, pieliecot plaukstas pamatni pie sejas, dažiem trūkst arī pasaules laika vai atskaitīšanas, taču šie izmēra ziņā mazākie rokas pulksteņi ir ieguvēji tieši to vienkāršības dēļ.

CASIO G-SHOCK G-CLASSIC DW 5600E-1

Varam iztikt arī bez baterijas

Vēl viena attīstības pakāpe, kas spēj piedāvāt arī vairāk nekā tikai pamatīpašības, ir G-Shock Tough Solar sērija. Tajā ir iekļauti modeļi ar praktisku saules enerģijas avotu. Par to, kādas ir to vislielākās priekšrocības, acīmredzot nav vajadzības diskutēt. Kurš gan labprāt dotos pie pulksteņmeistara ar rokas pulksteni, kura baterija izelpojusi pēdējo reizi. Tradicionāls Tough Solar funkcijas ceļabiedrs bieži vien ir ģeniāls izgudrojums - kalibrācijas signāla saņemšana no atompulksteņu raidītājiem. Radio sinhronizācija, ko Casio sauc par Multi-Band 6, garantē līdz sekundei precīzu laiku (ja jūs atrodaties kāda no garviļņu raidītāja diapazonā), un tieši saistībā ar saules enerģijas avotu tā padara G-Shock rokas pulksteni par gandrīz bezapkopes biedru nepatīkamiem apstākļiem.

Lielāks vienmēr ir labāks

Konkrēti G-Shock Big Case sērijā viss grozās ap milimetriem, ar ko apveltīti to korpusi. Vairums analogi – digitālo modeļu kļuva par hītu apmēram pirms desmit gadiem, un šķiet, ka to slavas intensitāte vispār nav mazinājusies. Ārkārtīgi populārie GA-100, GA-110 vai GD-X6900 šodien ir leģendāri ar lielo skaitu krāsaino variantu un veikli līdzsvaroto funkciju aprīkojumu. Mēs esam pārliecināti, ka sportiskāka stila ielu modei nav labākas izvēles. Ar tiem var sacensties varbūt vienīgi izsmalcinātākie un plānākie rokas pulksteņi GA-2100 ar karbona kodolu Carbon Core Guard, kuru astoņstūra korpuss atgādina vēsturiski pirmo G-Shock rokas pulksteni DW-5000C.

CASIO G-SHOCK G-CLASSIC GA 100-1A1

Ar tēraudu tiksi tālāk

Produkcijas skalā dodamies arvien augstāk – šobrīd esam sava ceļa pusē. Kopš 2015. gada šo vietu ieņem ievērojami modeļi ar tērauda korpusu. G-Shock sērija G-Steel ir tipisks vidusslāņa pārstāvis, kas cenšas panākt civilāku ārieni. Jaunie modeļi, piemēram, GST-B200 vai GST-B300 funkciju ziņā pārsniedz standartu. Rokas pulksteņi enerģiju iegūst no gaismas, tiem ir inteliģents LED apgaismojums, kā arī papildu LCD displejs. Lai gan integrētas bluetooth savienojamības dēļ rokas pulksteņi bija zaudējuši radio vadāmību, nekāda drāma nenorisinājās. Šo zudumu pilnībā kompensē viedo lietotņu prasmes, tostarp laika sinhronizācija ar mobilo tālruni.

CASIO G-SHOCK G-STEEL GST-B200D-1AER

Pirmais un pēdējais sportistiem

Nav iedomājami, ka G-Shock atpaliktu sporta aprīkojuma ziņā. Kaut arī Casio ļāva konkurencei kādu brīdi izrauties priekšgalā, tos panāca G-Squad kolekcija, kas paredzēta skrējējiem, gājējiem, džoginga piekritējiem – vienkārši tiem, kas skaita katru soli. Ko iespēj skrējēju "viedo” rokas pulksteņu attīstība, japāņu inženieri pārbaudīja cenas ziņā demokrātiskākajos modeļos GBA-800 un GBD-800. Tiklīdz viņi uzzināja, kas lietotājiem ir būtiski, viņi atrotīja piedurknes un ķērās pie darba, lai prezentētu augstākās klases treniņu instrumentu GBD-H1000 un tā vienkāršāko radinieku GBD-100, kam zemākas cenas vārdā no aprīkojuma izņēma GPS čipu, kā arī uzlabotās sensoru funkcijas.

CASIO-GBD-H1000-1A7ER

Profesionāļi profesionāļiem

Pamazām tuvojamies virsotnei. Ievērojamu pozīciju G-Shock rokas pulksteņu vidū ieņem taktiskais modelis Master of G. Digitālais atzarojums sevī koncentrē tādus jēdzienu kā Mudman, Rangeman vai ūdenslīdēju Frogman. Lai arī no kāda skatupunkta jūs uzlūkotu šos rokas pulksteņus, no katra jūs redzēsiet visuniversālāko ierīci, kas piemērota prasīgām misijām. Tipiski pārstāvji ir rokas pulksteņi Rangeman GW-9400, kam kā pirmajiem piederējās revolucionārais trīskāršais sensors, kas ietvēra digitālu kompasu, altimetru un barometru, un Frogman GWF-D1000, kura kompass darbojas arī zem ūdens.

Analogais Master of G kolekcijas rokas pulkstenis nekādā veidā neatpaliek no saviem digitālajiem brāļiem un māsām. Tieši otrādi rokas pulksteņi Gulfmaster, Mudmaster un Gravitymaster ir dominējoši gan kvalitātes, gan iespēju, ar ko tie var lepoties, ziņā. Katrs no tiem ir veidots tā, lai būtu izturīgs specifiskas vides “lamatām”. Kamēr rokas pulksteņi Gulfmaster izceļas uz ūdens un ūdenī, modeļi Mudmaster vislabāk jūtas dubļos, savukārt Gravitymaster – augstu gaisā.

Varbūt lielākā daļa konstrukcijas detaļu slēpjas citos nosaukumos. Obligātā izturības shēma Triple 10 Concept, kas rokas pulksteņus G-Shock padarīja ikoniskus, tajos tika paplašināta, papildinot ar izturību pret cietas un pusšķidras konsistences netīrumiem. Kā ikviens G-Shock rokas pulkstenis arī Mudmaster sērija izceļas ar savu robustumu un triecienizturību. Tomēr, lai šos rokas pulksteņus varētu profesionāli izmantot prasīgos apstākļos, to tradicionālās īpašības tika papildinātas ar aizsardzības sistēmu katrā taustiņā. Ar četru blīvju palīdzību (divām uz kātiņa, divām uz taustiņa perimetra) ir sasniegta ne tikai maksimāla izturība pret putekļiem, bet arī izturība pret taustiņa nobloķēšanu pret dubļu daļiņām, tiek mazinātas arī vibrācijas un triecieni, kas tiek pārnesti no taustiņiem uz pulksteņmehānismu. To pret iznīcinošu stipru triecienu iedarbību aizsargā novietojums amortizējošā materiālā Alpha GEL®. Elastīgais polimērs, kas atgādina silikonu, izceļas ar inertumu attiecībā pret ķimikālijām, ar relatīvu stabilitāti plašā temperatūru diapazonā, bet galvenais - lieliski absorbē vibrācijas.

CASIO G-SHOCK MUDMASTER GG-B100-1A3ER

399,00 € pēdējais gabals noliktavā

Teicama ziņa ir tas, ka Casio šo masīvi bruņoto rokas pulksteņu gadījumā nedomā tikai par fiziskajiem parametriem, kā tas bija 2015. gadā, prezentējot smagsvara rokas pulksteni GWG-1000. Pēdējā modeļu Master of G paaudzē, mēs burtiski varam atcerēties par ārtelpu modeļiem GG-B100, tajos ir iekļauts arī pārbaudītais Bluetooth, kas kopā ar lietotni G-Shock Connected veido efektīvu papildinājumu, reģistrējot kustību apvidū.

Skutočný odolný luxus

Vai vaicājat, kas vēl var sekot Master of G? Protams, ka īsta, izturīga greznība. Tās ir Casio sērijas MT-G un MR-G. Manuāli montētie un testētie rokas pulksteņi demonstrē smalkas ražošanas līnijas mākslu Jamagata pilsētā. Lētākie modeļi MT-G, kas vēl aizvien sasniedz 1000 EUR robežu, izceļas ar Metal Twisted konstrukciju, kurā apvienoti poliuretāna sveķi un metāls, nekāds retums nav ne safīra stikliņš, kas novērš atstarošanu, ne karbona detaļas. Rezultāts ir spēcīgs rokas pulkstenis, kas atstāj visai elegantu iespaidu. Kā kaut kas tāds izskatās, var pārliecināties, apskatoties vecākos MTG-G1000 vai aktuālos MTG-B1000 modeļus.

CASIO G-SHOCK MT-G MTG-B1000TJ-1AER TAI CHI LIMITED EDITION

Absolūts zieds G-Shock ģimenē viennozīmīgi ir rokas pulkstenis MR-G. Cenas, kas pārsniedz 5000 EUR, senas metāla apstrādes tehnikas, neparasti sakausējumi un īpašs dizains ir tikai īss ievads tam, kas jūs sagaidītu, ja varēsiet šo rokas pulksteni atļauties. To vienīgais trūkums ir tieši tas, kas tos padara vienreizējus. Mazas sērijveida ražošanas un lielā interesantu skaita rezultātā, šie rokas pulksteņi nekad ilgi nepaliek veikala plauktos.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

Valerijs Good afternoon! Do you have this G5600UE-1D model?